9 dingen die ik nooit zou doen als moeder. Tot ik moeder werd.

kind tv1. Zoonlief tussen ons in laten slapen.
Maar wist ik veel dat drie nachten boven een ledikant hangen funest is voor je rug, je oogleden en je humeur? En als half 7 ‘s ochtends, tussen ons in, te rekken is tot half 8, dan heiligt het doel (niet kapot aan de dag beginnen) werkelijk alle middelen.

2. Het Zandkasteel inzetten om te kunnen koken.
Maar wist ik veel dat kinderen zichzelf niet gewoon 24 uur per dag vermaken? Hoe irritant die Toto ook is: hij zorgt ervoor dat mijn zoon ook weleens iets anders krijgt dan potjes en diepvrieshappen.

3. Met een brullend kind door de supermarkt banjeren.
Maar wist ik veel dat kinderen soms gewoon écht geen zin hebben om boodschappen te doen en dat ik soms gewoon écht niks meer in de koelkast heb? Speen mee, verstand op nul en doorbanjeren. Dat is dan de enige oplossing.

4. Mijn haar kort laten knippen.
Maar wist ik veel dat ik me op mijn dertigste nog steeds zou moeten legitimeren als ik een fles wijn wilde kopen en dat ik daardoor de behoefte zou krijgen om er -in elk geval- als twintigplusser uit te zien? (Wat overigens niets geholpen heeft).

5. Bij elke stap van zoonlief denken (en soms roepen): oh, pas op, voorzichtig…
Maar wist ik veel dat ik een kind zou krijgen dat denkt dat hij in grachten kan zwemmen en van glijbaantrapjes af kan stappen? En dat motorisch ook niet al te handig is? (Overigens vertoon ik ditzelfde gedrag ook bij mijn vriend in de auto. Maar da’s weer net een ander verhaal).

6. Vinex overwegen.
Maar wist ik veel dat daar, de brug over, best fijne huizen staan met tuin en logeerkamer en park om de hoek? En wist ik veel dat ons budget niet mee zou groeien met de Utrechtse huizenmarkt? Het is nog niet zover. Maar mentaal ben ik er bijna…

7. Mijn zoon vergelijken met andere kinderen.
Maar wist ik veel dat andere kinderen wel met 10 maanden gaan lopen en kruiswoordraadsels oplossen als ze 1,5 zijn? Of dat ze rustig anderhalf uur zwijgend met hun speelgoed spelen en de boekenkast uitlezen terwijl mama kan werken? Of slapen tot 9 uur ‘s ochtends? Of nooit eenkennig zijn? Nooit aan mama hangen? Ik heb me vaak afgevraagd: hoe doen andere ouders dat toch? Maar inmiddels vergelijk ik vooral moeders: en de een kan nog beter mooi weer spelen dan de ander… (En goed, een enkele moeder heeft echt een wonderkind).

8. Ten onder gaan aan hormonen.
Faliekant mislukt. Hoe faliekant? Daar blogde ik eerder al over op Ouders Onderling.

9. Blogs schrijven over mijn kind.
Maar wist ik veel hoe heerlijk het zou zijn om dat te kunnen doen?

 

One comment

  1. Hosting

    Roepen is hier ook iets waar ik mezelf op betrap gewoon uit vermoeidheid en als je geen geduld meer hebt. Of ruzie maken met je man, zou ik ook nooit doen waar de kinderen bij zouden zijn, maar ach het is toch zo snel gebeurd.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>