Deze 7 uitvindingen zouden het leven met een baby zoveel makkelijker maken

img_2150Er zijn de laatste vijftig jaar best wel wat uitvindingen gedaan die het leven met kind(eren) een stuk leuker hebben gemaakt. Ik noem maar een wasmachine. Glow-in-the-darkspenen. Kunstvoeding. Netflix. Toch heb nog wel wat verzoekjes voor fabrikanten. Gewoon, om de tropenjaren net iets soepeler door te komen. Mogen wij, alstublieft:

1. Huidmagnetische spenen?
Ze hoeven echt niet voorzien te zijn van een schattig beertje of lollige tekst. Als ze maar in de mond van de baby blijven zitten. Vooral ’s nachts.

2. Kunstvoedingsblikken die je wel leeg kunt scheppen?
Dat laatste restje kunstvoeding uit zo’n blik krijgen is elke week weer een grotere uitdaging dan om acht uur ’s ochtends met twee kinderen op het kinderdagverblijf staan.

3. Een maxi-cosi met gogogadget-wheels (ofzo)?
Zo’n stoel van twintig kilo uit de auto wringen en dan vanuit je buikspieren op het onderstel van de kinderwagen proberen te mikken. Dat komt nogal rauw op je dak als je, met hechtingen en al, na je kraamweek weer eens zelf boodschappen wilt gaan doen.

4. Speelgoed met ultrasoon geluid?
Kinderen horen hoge geluiden die volwassenen niet kunnen (en willen) horen. Ik zie kansen. Mooie kansen.

5. Luiers met verlengd rugstuk?
Zodat je niet meer in het holst van de nacht een krijsende baby uit een doorweekte romper vol tandenpoep hoeft te pellen?

6. Handsfree flessen?
Je kunt verdorie handsfree kolven. Dan moet er ook een manier zijn om met één hand je baby te voeden en met je andere hand een peuter in bedwang te houden zonder RSI te krijgen.

7. Een paracetamolletje tegen hormonaalheid?
Zodat we in de kraamweek gewoon even heel hard om onszelf kunnen lachen? En onze mannen gerust kunnen stellen: we zijn er nog. Onder deze laag hormonen schuilt een hele leuke, meedenkende, ondernemde vrouw, met gevoel voor humor. Echt.

Lees ook: Hoe ik voor de tweede keer (huil)moeder werd

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>