Een lekker potje glampen

Tent IMG_5822Als het buiten stortregent en de dag om 5 uur al voorbij lijkt te zijn, kan ik meestal maar aan één ding denken: zomervakantie.
Voor zoonlief er was, kenden we dat hele begrip niet. We gingen op vakantie wanneer het ons uitkwam. Naar Japan in maart. Of naar Californië in september. Seizoenen schmeizoenen: het was altijd wel ergens mooi weer.

Maar met een kind van 1 wilden wij niet meer uren vliegen. En ook niet uren inpakken. We wilden afgelopen jaar voor het eerst eigenlijk niet zoveel in de zomer, behalve wijn drinken, boeken lezen , een beetje zwemmen en hier en daar een konijn aaien. Uitrusten van een jaar lang vadertje en moedertje spelen.
En dus besloten we vorig jaar in januari al dat we in juni naar Frankrijk zouden gaan. Om een lekker potje te gaan glampen.

Voor wie het niet kent: glamping is ‘glamorous camping’. Kamperen voor mietjes dus. Voor mensen die wel luxe willen, maar niet van resorts houden. Voor mensen die wel in de natuur willen zijn, maar niet afgezonderd van de wereld in een hutje op de hei willen zitten. Voor mensen die wel in een tent willen slapen, maar te lui zijn om er zelf een op te zetten.

Ons glampavontuur speelde zich af in de Dordogne. De tent was, in de basis, fantastisch: een eigen badkamer, een eigen keuken, twee slaapkamers (met echte bedden) en een vlonder. Een campingbedje paste echter maar net tussen de stapelbedden. En de muizen, vossen en andere gezellige dieren uit het bos, konden door spleten in de houten vloer en het losse tentdoek óók een kijkje komen nemen in ons glamorous onderkomen. En ‘s nachts was het gewoon stervenskoud. Zoals het hoort in een tent.
De camping was ook behoorlijk back to basic, waardoor het uiteindelijk neerkwam op simpel kamperen in een uit de kluiten gewassen tent. Ook goed.
Het was een heerlijke vakantie. Want we aten kaas, dronken wijn, lazen een boek, zwommen en aaiden af en toe een konijn. En daar kwamen we voor.

Nu de dagen korter worden en ik om me heen hoor dat vrienden vergevorderde vakantieplannen hebben, krijg ik ook weer zin om me voor te bereiden op ons volgende reisje. Maar met maximaal drie weken vakantie en een kind van 2, neig ik toch weer naar kamperen voor mietjes en luilakken. En dus verdiep ik me wederom in de wereld van het glampen. En wat blijkt? Er bestaat zoiets als een Glamping award! En er is een website waar je reuzekeuze hebt uit luxe tenten op charmecampings.

Het is dat ik eerst op zoek moet naar een nieuw huis (en ik dus ook al lijd aan een zorgwekkende Funda-verslaving), maar zodra ik die klus heb geklaard, ga ik verder met keukens en badkamers vergelijken. In tenten, op campings.
Ik heb er nu alweer zin in. In e en lekker potje glampen.

 

 

 

 

 

 

One comment

  1. Pingback: Hoe ik 24 uur na thuiskomst alweer toe was aan vakantie (en wijn) | Huisje zoontje feestje

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>