Hoera: pompoenseizoen! (En zo maak je de lekkerste pastasaus ter wereld)

foto 2 (1)Ik hou van lekker eten, maar de hele Gojibessenhype en het Quinoagebeuren zijn nogal langs me heen gegaan. Ik kom uit Brabant. En daar deden we gewoon aan stevig en voedzaam, in flinke porties. Als ik vers, gezond en lekker wil, hou ik het dan ook bij bewezen succes: spinazierisotto met zalm of een ouderwetse pasta met pompoen. Geef mij een pompoen en een staafmixer en ik kom de herfst wel door.

Pittige pompoensaus is mijn absolute favoriet: smeuïg, pittig en een beetje zoet. De beste pastasaus ter wereld, als je het mij vraagt. En niet te verpesten. Ook een voordeel…

Je maakt m als volgt:

* Je hakt 1 grote pompoen in blokjes (eerst de schil en pitten verwijderen)
* Die blokjes kook je, samen met 1/2 courgette, 1/2 rode peper en een beetje verse gember zo’n 15 minuten in een laagje groentebouillon.
* Dan voeg je 3 tomaten (in blokjes) toe en die laat je nog een paar minuten meekoken.
* Tijd voor de staafmixer: mix alles tot een gladde saus. Voeg een half bakje ricotta toe en pureer verder.

Supersimpel, snel klaar (als je zorgt dat je de schil van de pompoen vast een beetje zacht maakt in de over of door voor te koken) en zoooo lekker. Vooral in combinatie met pastaschelpjes en een flinke berg Parmezaan erover.

Smakelijke herfst vast!

 

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>