Krokodillentranen- De Musical *****

kt***** “Een meesterwerk, dat afstoot en intrigeert. Hulde aan de 2-jarige acteur, die ongeremd is in zijn spel en alle emoties ongegeneerd en vol overtuiging ten tonele brengt!”

NU TE ZIEN IN UTRECHT!

 

 

 

Krokodillentranen – De musical is een klassieker. Vele generaties vaders en moeders kennen het plot en zijn emotioneel gevormd en gehard door één van de vele versies van dit toneeldrama. Hoewel de uitvoeringen van dit theaterspektakel wellicht onderling verschillen, zijn de basis ingrediënten al decennia lang hetzelfde en is het scenario welbekend: men neme een gepassioneerde acteur in de leeftijdscategorie 1 tot 5 jaar, een volwassen tegenspeler in de rol van opvoeder, een klassiek conflict dat een reeks dramatische verwikkelingen teweeg brengt. Meestal wordt dit conflict in het plot ingeleid met de opvoeder die het woord ‘nee’ of de woorden ‘je mag niet’ in de mond niet. En dan begint het.

Tour in Utrecht
Sinds enige tijd toert een nieuwe uitvoering van Krokodillentranen- De musical door Utrecht. Op twee vaste locaties (het oude huis en het nieuwe huis) en op wisselende verrassingslocaties (de supermarkt, het kinderdagverblijf en het park) wordt het musicaldrama meerdere dagen per week opgevoerd door een uiterst getalenteerde 2-jarige. Hulde aan deze kleine kleinkunstenaar. Hoe vaak hij ook in de rol van het hoofdpersonage kruipt en wat het conflict ook is (geen lolly voor het eten, niet uit bed om 6 uur): hij blijft overtuigend en spelvast, in tegenstelling tot zijn zeer spelonvaste tegenspelers (meestal de moeder, soms zijn vader).

Dood van verdriet
De piepjonge acteur is ongeremd in zijn spel en brengt alle emoties die bij zijn rol horen ongegeneerd en vol overtuiging ten tonele. Hij is nooit te beroerd om zijn spel nóg geloofwaardiger te maken door échte tranen op te roepen en zijn spel liggend op de grond voort te zetten. Vooral de uitvoeringen die zich afspelen rond een eettafel zijn van ongekend niveau: je zou als toeschouwer bijna geloven dat de hoofdrolspeler écht doodgaat van verdriet of stikt in woede. Dit is mede te danken aan het feit dat dit toptalent over een geweldig stembereik beschikt, met een fantastische vibrato, waarmee hij uithalen ten gehore brengt die menigeen kippenvel bezorgen en die door merg en been gaan.

Kortom: een artistiek hoogstandje, deze nieuwste uitvoering van de musicalklassieker door de Utrechtse peuter. Een meesterwerk, dat afstoot en intrigeert en bij menig ouder (met name zijn eigen ouders) onder de huid gaat zitten. Niet eerder heb ik als recensent zulk overtuigend acteerwerk gezien en ben ik zo emotioneel geraakt door toneelspel. Vijf sterren dus. Zonder meer.

Krokodillentranen- De musical is meerdere malen per maand te zien op willekeurige tijden en willekeurige locaties in en rondom Utrecht. Reserveren is niet mogelijk, maar wie graag een voorstelling wil bijwonen, kan het beste rond 19:30 eens binnengluren in ‘het nieuwe huis’.
Of zelf een peuter in huis nemen.

One comment

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>