Wat zullen we geven, twintig jaren lang?

ballonnenMorgen is mijn moeder jarig. Het is de 31ste keer dat ik dat mag vieren, en daar ben ik oprecht heel gelukkig mee. Maar het is dus ook de 31ste keer dat ik haar mag verrassen met een cadeautje. Vroeger besteedde ik de dankbare taak van het vinden van een passend presentje uit aan mijn vader, maar zodra ik oud genoeg was om een asbak te kleien (het meest gemaakte en minst gebruikte verjaardags-knutselproject uit mijn jeugd), vond mijn vader het hoog tijd dat mijn zus en ik zelf ging nadenken over een geweldige gift.

En dus breken we ons al zeker 20, zo niet 25 jaar, rond 11 oktober het hoofd over het Juiste Cadeautje. Kon je vroeger nog aankomen met een I love mama-mok (want wat 8-jarigen kopen van hun eigen centjes valt altijd in goede aarde), tegenwoordig verwacht ik van mezelf (en mijn zus) wat meer creativiteit en/of bruikbaarheid. En dus gingen we de afgelopen jaren high tea-en met moederlief, verrasten we haar met een illusionistenoptreden en een etentje, kochten we sieraden, gebaksbordjes, kaartjes voor de Efteling en saunabonnen. Met in ons achterhoofd altijd: over twee maanden moeten we een kerstcadeautje bedenken, over een half jaar is het weer Moederdag en over precies een jaar staan we (hopelijk) voor hetzelfde dilemma.

Niet dat het mijn moeder nou écht veel uitmaakt of ze een cadeau krijgt. Ze wil gewoon dat wij er zijn. Om taart te eten. Bij te kletsen met familie. Lekker mee uit eten te gaan. En om te genieten van de kusjes en tekeningen van haar kleinkinderen. Maar toch. Dat cadeautje. Daarmee wil je toch laten zien dat je moeite hebt gedaan. Omdat je vindt dat je moeder het verdient. Gewoon, omdat ze je moeder is.

Dit jaar is het weer gelukt. Mijn zus heeft een bruikbaar cadeau gevonden waar ze daadwerkelijk blij mee zal zijn en ik heb iets leuks aangeschaft namens de kindjes. En er zijn de nodige tekeningen en kaarten in de maak.

Ik verheug me op de taart morgen. En op de gezelligheid en simpelweg op het feit dat ik voor de 31ste keer mag vieren dat mijn moeder er is. Maar als iemand een tip heeft voor kerst, Moederdag en de volgende verjaardagen: schroom niet om die met mij (en mijn zus) te delen…

 

 

 

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>