Waarom ik elke maandag (vrijwillig) hak-bil in het park

hardlopenMijn buik bestaat uit drie rollen. De eerste ontstond toen ik voor mijn studie een jaar in China zat. Twee keer per dag een volledige warme maaltijd wegspoelen met bier: daar word je dik van. Zelfs als je twintig bent.

Rol twee heb ik te danken aan mijn oudste zoon. Rol drie is blijven zitten na de geboorte van mijn laatste aanwinst. Die laatste aanwinst past inmiddels niet meer in de reiswieg. En ik nog steeds niet in een strak jurkje.

Rennen versus rantsoen
Tijd voor actie, dacht ik dus laatst. Minstens één van de drie rollen moet er voor kerst af zijn (anders voorzie ik een vierde rol). Dat kan op twee manieren: flink diëten of flink sporten. En omdat je van hard sporten niet zo chagrijnig wordt als van leven zonder kaas en witte wijn, lag daar mijn voorkeur. Het moest dus een sportieve strijd tegen de rollen worden, besloot ik. Hardlopen had ik al eerder gedaan. Sterker nog: twee jaar geleden rende ik 10 kilometer binnen een uur tijdens de singelloop. Dat wilde ik weer kunnen. En dus begon ik anderhalve maand geleden met hardlooptrainingen in het park bij ons om de hoek. 

Zwetend door het park
hardlopen 2Onder begeleiding van een coach ren ik elke maandagavond een uur lang zwetend heen en weer tussen pionnetjes. Soms loop ik hak-billend, soms hink ik op één been. Maar altijd met het idee: kijk mij nou toch eens lekker sportief bezig zijn. Ik begin het zelfs leuk te vinden om met verzuurde benen, nat van het zweet, terug naar huis te fietsen.

Om de moed erin te houden, heb ik mezelf getrakteerd op nieuwe loopschoenen, die ik braaf elke donderdagavond een extra rondje inloop het park. Behalve als het regent. Zonde als ze nat worden.

Ik heb me ook weer ingeschreven voor de Singelloop: een wedstrijd. 5 kilometer langs de Utrechtse singels. Dat ik dat überhaupt weer ga doen is al een overwinning. Ik ga de finish halen.
Of ik nu twee of drie rollen over de streep moet slepen.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>